Байерн спечели световното клубно първенство в Катар след победа с 1:0

...
Байерн спечели световното клубно първенство в Катар след победа с 1:0
Коментари Харесай

"Байерн" стана световен клубен шампион след намеса на VAR

" Байерн " завоюва международното клубно състезание в Катар след победа с 1:0 над първенеца на зона КОНКАКАФ " Тигрес УАНЛ " (Мекс). Баварският исполин записа най-малък триумф, макар явното си предимство по време на финала, игран на " Едюкейшън Сити Стейдиъм " в Ал Раян (Катар). При това, се наложи да се стигне до интервенция на системата " Видео помощник рефер " (VAR), с цел да бъде зачетено попадението на Бенжамен Павар в 61-ата мин.

При обстановката голмайсторът на " Байерн " Роберт Левандовски се пребори за топката с вратаря на мексиканците Нахуел Гусман и топката стигна до Павар, който означи на празна врата. Първоначално попадението бе анулирано от основния рефер Естебан Остоич (Уругвай), който отсъди засада. При преразглеждане на обстановката обаче бе вярно преценено, че попадението на френския национал е постоянно.

Преди това към този момент бе анулиран гол на " Байерн " - на Йошуа Кимих в 18-ата мин., този път поради действителна засада на Левандовски. Друг от французите в " Байерн " - Корентен Толисо, улучи греда в 80-ата мин., а вратарят Гусман избави " Тигрес УАНЛ " от по-голяма загуба, спасявайки в края удари на Дъглас Коста и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

В последна сметка " Байерн " завоюва за повторно FIFA World Club Cup след 2013 година Германският отбор преди този момент бе печелил два пъти и предшественика на този шампионат (Интерконтиненталната купа) - през 1976 и 2001 година

Настоящият турнир в Катар дефинира международния клубен първенец за 2020 година Мачовете трябваше да се играят през декември м.г., само че бяха отсрочени поради пандемията от COVID-19. Това обаче няма да попречи на " Байерн " да се води, че е едвам вторият тим в света, който печели шест трофея в границите на една година, след " Барселона " през 2009 година Преди днешния триумф, баварците станаха през 2020 година първенци на Германия, завоюваха също по този начин купата и суперкупата на страната, Шампионската лига и Суперкупата на Европа. Впрочем, коронавирусът имаше роля и в днешния край. От мача отсъстваше нападателят на " Байерн " Томас Мюлер, който бе дал позитивна проба в навечерието на срещата. Липсваше и бранителят Джером Боатенг, само че по персонални аргументи - той бе пуснат да се прибере в Германия, откакто досегашната му приятелка Касиа Ленхард се самоуби единствено седмица след раздялата им.

SECHS TROPHIES IN ONE YEAR!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР